RSS

Ter bevordering van voedselzekerheid komen klimaatgegevens online beschikbaar via Amazon-cloud

Onderzoekscentra gaan in samenwerking met internetbedrijf Amazon grote hoeveelheden klimaatgegevens online opslaan en verwerken. “Een interessante nieuwe ontwikkeling in de wereldwijde strijd voor voedselzekerheid”, zegt Andy Jarvis van CGIAR, het consortium van onderzoeksinstellingen.

CGIAR bezit niet alleen grote hoeveelheden gegevens over klimaatpatronen, maar ook over alle aspecten van de landbouw. De digitale revolutie maakt het mogelijk tegen lage kosten deze data online samen te brengen en te analyseren.

“Door deze gegevens online openbaar te maken, kunnen onderzoekers en ontwikkelaars innovatieve oplossingen ontwikkelen voor kwesties op het gebied van voedselvoorziening en landbouw, zoals armoede op het platteland, het verbeteren van de menselijke gezondheid en duurzaam beheer van de natuur”, zegt Jarvis.

De eerste datasets die naar de cloud verplaatst worden, zijn Global Circulation Models (GCM), momenteel de belangrijkste modellen om het klimaat van de toekomst te voorspellen.

“Boeren hebben dringend behoefte aan praktische oplossingen die helpen onze voedselvoorziening te beschermen in een opwarmende wereld. Achthonderd miljoen mensen lijden wereldwijd honger en het is een race tegen de klok om een robuuste strategie te ontwikkelen om deze kwetsbare mensen te helpen.”

Door de overvloed aan onderzoekersgegevens via de cloud beschikbaar te stellen, zijn voor innovatie met behulp van deze data niet langer dure software en krachtige computers nodig. “Het nuttig inzetten van deze data zal steeds gemakkelijker worden, en op een dag zullen boeren dat zelfs zelf kunnen doen”, zegt Jarvis.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,