RSS

Grootste zonne-energiecentrale van Afrika operationeel

De Jasper Power Plant, met 96 megawatt de grootste zonnecentrale in Afrika, is nu al volledig operationeel. Dat is twee maanden voor de geplande opstartdatum.

De zonnecentrale bij het Zuid-Afrikaanse Kimberley in de provincie Noord-Kaap, is pas vorig jaar aangekondigd door het Amerikaanse bedrijf SolarReserve en een groep partners. De centrale moet jaarlijks zo’n 180.000 megawattuur genereren, genoeg om 80.000 Zuid-Afrikaanse gezinnen van stroom te voorzien.

Zuid-Afrika wil tegen 2030 maar liefst 18 gigawatt capaciteit uit hernieuwbare energie halen. De nieuwe centrale vormt een belangrijke stap op weg naar dat ambitieuze doel, maar moet ook de frequente stroomonderbrekingen in het land helpen aanpakken.

De centrale heeft ook een belangrijke sociale functie. Ze vormt een onderdeel van het South African Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Program (REIPPPP), waardoor een deel van de inkomsten zullen worden aangewend voor ontwikkelings- en onderwijsprojecten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,