RSS

Topdrukte op huizenmarkt en recordaantal bezichtigingen

wo, okt 1, 2014

Economie en Ondernemen

In september werden er ruim 15.000 woningen verkocht. Ook werd een recordaantal bezichtigingen aangevraagd. Het verdere herstel op de huizenmarkt is duidelijk zichtbaar geworden in het derde kwartaal van 2014.

Het aantal verkochte woningen in september is toegenomen met 43% ten opzichte van dezelfde maand in 2013. Qua bezichtigingen is september een absoluut hoogtepunt met 200.000 aanvragen. Niet eerder sinds de start van de crisis zijn er zoveel bezichtigingen geweest.

Aanstaande zaterdag vindt alweer de 14e editie van het NVM Open Huis plaats. De weken rond de landelijke NVM Open Huizen Dag zijn de drukste van het jaar. Veel woningzoekenden willen vóór aanstaande zaterdag hun slag slaan. De makelaars van Nederland ervaren nu dan ook topdrukte. Vlak na het Open Huis worden er veel tweede bezichtigingen aangevraagd en in de weken daarop volgend zullen deze resulteren in meer biedingen en woningverkopen.

“De afwachtende houding van woningzoekers lijkt voorbij en dit maakt het makelen weer verrassender. Zo zie je bijvoorbeeld in populaire delen van Amsterdam en Utrecht de gekte weer terug. Breng je een woning op vrijdagmiddag op de markt, kun je maandagochtend de biedingen tellen. Soms weer flink boven de vraagprijs”. Aldus Jeroen Stoop van Makelaarsland.

woningmarktindicator

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,