RSS

Californië wil 1,5 miljoen elektrische auto’s

De gouverneur van Californië heeft deze week zes wetten ondertekend die het gebruik van elektrische auto’s moeten stimuleren. Het doel is om anderhalf miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben in 2025.

In de dichtstbevolkte staat van de Verenigde Staten zijn sinds 2010 al honderdduizend elektrische auto’s verkocht, volgens het California Plug-In Electric Vehicle Collaborative, een belangenorganisatie. Californië neemt daarmee 40 procent van de verkoop van elektrische auto’s in het land voor zijn rekening.

De nieuwe wetgeving betekent onder meer uitbreiding van een programma dat bezitters van schone auto’s toestemming geeft gebruik te maken van carpoolstroken, ongeacht het aantal passagiers in de auto. Ook hoeven schone auto’s niet te betalen op sommige tolwegen. Mensen met een laag inkomen die hun vervuilende auto inruilen voor een elektrische auto, krijgen een korting op de aankoopprijs.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,