RSS

Verdere groei werkgelegenheid eurozone

vr, sep 12, 2014

Economie en Ondernemen

De werkgelegenheid in de eurozone is in het tweede kwartaal met 0,2 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat vrijdag.

In het eerste kwartaal nam de werkgelegenheid nog met 0,1 procent toe. Volgens Eurostat hadden in het afgelopen kwartaal in de eurozone 146,5 miljoen mensen een betaalde baan. Voor de gehele Europese Unie was in het tweede kwartaal sprake van een stijging van de werkgelegenheid met 0,3 procent, na een toename met 0,2 procent in de voorgaande periode. In de gehele EU waren in het afgelopen kwartaal 224,9 miljoen mensen aan het werk.

De sterkste groei van de werkgelegenheid op kwartaalbasis in de EU werd gemeten in Estland (plus 1,2 procent), gevolgd door Portugal (plus 0,9 procent) en Spanje (plus 0,7 procent). Voor Nederland meldde Eurostat een groei van de werkgelegenheid met 0,1 procent in vergelijking met het eerste kwartaal. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,