RSS

Collectieve aankoop windmolens groot succes

vr, sep 12, 2014

Wetenschap en Natuur

De vraag naar het zelf opwekken van duurzame stroom via een “stukje” windmolen, bijvoorbeeld via het initiatief Winddelen, blijft stijgen. Deze week bereikte aanbieder de Windcentrale alweer twee nieuwe mijlpalen: de grens van €15 miljoen aan geïnvesteerd geld via particulieren werd overschreden, en tegelijk die van 15.000 deelnemende huishoudens.

“Binnen 48 uur werd alweer de negende windmolen verkocht. De 5.512 zogeheten Winddelen van molen ‘De Vier Winden’ waren in mum van tijd de deur uit. Samen verzamelden de nieuwe Winddelers binnen twee dagen €1,1 miljoen” aldus Johan Blom, mede-directeur van de Windcentrale. “Dit betekent dat inmiddels meer dan 15.000 huishoudens geheel zelfstandig voorzien in hun eigen groene stroom. Daarmee komt het bedrag dat opgehaald is op €15,6 miljoen. En dat in nog geen twee jaar tijd”.

Wachtlijsten voor windmolens
De interesse voor Winddelen blijft groot. Deelnemers geven aan dat de combinatie van “goed voor het milieu en goed voor de portemonnee” Winddelen erg interessant maken. De betrokkenheid van de deelnemers is ook bijzonder hoog. Dagelijks bekijken duizenden mensen via de Windcentrale App op hun telefoon hoe hard hun eigen molen op dat moment draait. Daar komt bij dat de Windcentrale het aanschaffen en verrekenen zo eenvoudig heeft gemaakt dat het in een handomdraai geregeld is.

Door de enorme interesse moet de Windcentrale met wachtlijsten werken. “We zijn nu continue op zoek naar nieuwe windmolens die we kunnen kopen zodat geïnteresseerden minder lang hoeven te wachten op hun Winddelen.

Missie
De Windcentrale is opgericht in 2010 met als doel om de transitie naar duurzame energie in Nederland te versnellen. Door mede-eigenaar te worden van een windmolen kan iedereen profiteren van de voordelen van windenergie. Dit leidt tot een breder draagvlak voor windenergie wat cruciaal is om de Europese duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland van 16% duurzame opwek voor 2020 te bereiken. Met de Windcentrale kan iedereen nu zijn eigen echt groene stroom opwekken tegen een vaste lage prijs. De Windcentrale wil uiteindelijk minimaal 1 op de 20 huishoudens in Nederland zelf energie laten opwekken via Winddelen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?