RSS

Nederland in top-10 meest concurrerende economieën

wo, sep 3, 2014

Economie en Ondernemen

Nederland weet een stevige positie in de top-10 vast te houden door een excellent onderwijssysteem, infrastructuur van wereldklasse, en toenemende investeringen in innovatie.

Het Nederlandse concurrentievermogen staat dit jaar stabiel op de 8e plaats, zo blijkt uit onderzoek van het World Economic Forum.

Het onderzoek in Nederland werd uitgevoerd onder leiding van professor Volberda, hoogleraar aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit: ‘Het excellente hoger onderwijs (3e positie), de snelle toepassing van nieuwe technologieën (9e positie) en ICT (8e positie), en de continue aandacht voor innovatie (8e positie) dragen bij aan zeer geavanceerde bedrijven (5e positie) die een belangrijke positie innemen in hoogwaardige internationale waardeketens.’ Daarnaast spelen volgens professor Volberda ook een infrastructuur van wereldklasse (4e positie), en de concurrerende (5e positie) en open markten (6e positie) een belangrijke rol in het handhaven van de top-10 positie op de mondiale concurrentie-index.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,