RSS

Wereldhandel trekt verder aan

di, aug 26, 2014

Economie en Ondernemen

De wereldhandel is in juni iets aangetrokken. Het handelsvolume steeg met 0,1 procent, na een afname van 0,4 procent in mei. Dit meldt het Centraal Planbureau (CPB) op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.

In het tweede kwartaal was sprake van een stijging van de internationale handel met 1 procent. Over het eerste kwartaal daalde deze nog met 0,6 procent.

De wereldwijde industriële productie is in juni niet veranderd, evenmin als in mei. In het tweede kwartaal groeide de productie met 0,5 procent, volgend op een toename van 0,9 procent in het eerste kwartaal. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,