RSS

Forse groei Britse economie

vr, aug 15, 2014

Economie en Ondernemen

De Britse economie is in het tweede kwartaal met 0,8 procent gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder. Daarmee is de economie van Groot-Brittannië eindelijk terug op het niveau van voor het uitbreken van de financiële crisis. Dat bleek uit nieuwe cijfers die het Britse bureau voor de statistiek vrijdag publiceerde.

Het cijfer komt overeen met een voorlopige raming die eerder naar buiten werd gebracht. In het eerste kwartaal van dit jaar ging de economie van Groot-Brittannië eveneens met 0,8 procent vooruit.

Op jaarbasis nam de Britse economie met een herziene 3,2 procent in omvang toe, de sterkste groei sinds het vierde kwartaal van 2007. Bij een eerdere raming werd nog een groei gemeld met 3,1 procent in vergelijking met een jaar eerder. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,