RSS

Duurzame energie breekt in Duitsland opnieuw records

Tijdens de eerste helft van dit jaar braken de Duitse hernieuwbare energiebronnen opnieuw alle records. Schone energie was met 31 procent goed voor bijna een derde van de stroomproductie.

Hernieuwbare energiebronnen zijn aan een steile opmars bezig in Duitsland: in vergelijking met vorig jaar steeg de productie van zonne-energie met 28 procent, die van windenergie met 19 procent en biomassa met 7 procent, blijkt uit cijfers van het Duitse Fraunhofer Institut.

In de eerste helft van dit jaar produceerden ze zo 81 terawattuur, goed voor 31 procent van de Duitse elektriciteit. Tegelijk neemt de elektriciteitsproductie op basis van fossiele brandstoffen af.
Complementair

Opvallend is dat wind- en zonne-energie elkaar prima lijken aan te vullen. In de winter is er veel wind, en als die af begint te nemen in maart en april, begint zonne-energie meer te produceren om te pieken in juni.

Het succes geeft Duitsland de mogelijkheid om energie te exporteren. In de eerste helft van dit jaar voerde het 18 terawattuur uit, een stijging tegenover de 14,5 terawattuur in de eerste helft van 2013.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,