RSS

Spaanse werkloosheid daalt verder

ma, aug 4, 2014

Economie en Ondernemen

De werkloosheid in Spanje is vorige maand verder gezakt. Dat blijkt uit cijfers die het Spaanse ministerie van Arbeid maandag heeft gepubliceerd.

In juli werden in Spanje 29.800 werklozen minder geteld dan een maand eerder. In totaal hadden 4,42 miljoen Spanjaarden geen betaalde baan, dat waren er bijna 279.000 minder dan een jaar eerder. Met bijna 6 procent was de afname wel iets minder groot dan in de voorgaande 3 maanden. Daarin nam het aantal werklozen steeds met ruim 6 procent op jaarbasis af.

Spanje kampt nog altijd met een bijzonder hoge werkloosheid. Binnen de eurozone staat alleen de arbeidsmarkt in Griekenland er slechter voor. Europees statistiekbureau Eurostat meldde vorige week dat de werkloosheid in Spanje in juni zakte van 24,7 naar 24,5 procent van de beroepsbevolking. In Griekenland bedroeg de werkloosheid in april, de meest recente maand waarover cijfers beschikbaar zijn, ruim 27 procent

Het Spaanse onderzoeksbureau CIS meldde maandag dat het consumentenvertrouwen in Spanje vorige maand licht is gedaald. De index waarmee het vertrouwen wordt gemeten, zakte van 89,3 naar 88,9. Daarmee zijn de consumenten nog altijd aanzienlijk positiever dan in de eerste helft van dit jaar. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,