RSS

Duitse deelstaat draait 100% op duurzame energie

De Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein bereikt dit jaar het punt waarop evenveel duurzame energie wordt geproduceerd als er energie verbruikt wordt. De meeste noordelijke deelstaat wil uiteindelijk 300 procent van zijn energiebehoefte uit duurzame bronnen halen, meldt Renewables International.

Acht jaar geleden haalde Sleeswijk-Holstein nog een derde van zijn energiebehoefte uit duurzame energie. De deelstaat telt meer dan 200 bedrijven die actief zijn op het gebied van windenergie. Bij elkaar hebben die 7.000 werknemers, meldt Renewables International.

Als Sleeswijk-Holstein de doelstelling van 300 procent haalt, betekent dat dat de deelstaat goed is voor 8 procent van de totale Duitse elektriciteitsbehoefte.

In maart kondigde de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, die grenst aan de Oostzee en Polen, al aan meer groene energie te produceren dan te verbruiken. Mecklenburg-Voor-Pommeren telt 1,6 miljoen inwoners en de grootste stad, Rostock, heeft 200.000 inwoners. Sleeswijk-Holstein telt ongeveer 2,8 miljoen inwoners.

Om een stad als Berlijn voor 100 procent op duurzame energie te laten draaien, zouden omringende deelstaten nog veel meer groene energie moeten produceren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,