RSS

Economisch vertrouwen Duitsland gestegen

wo, jun 25, 2014

Economie en Ondernemen

Het vertrouwen van Duitse consumenten in de economische ontwikkeling is de afgelopen weken toegenomen ten opzichte van een vrij stabiel niveau in de maanden daarvoor. Dat maakte marktonderzoeker GfK woensdag bekend.

,,Na enkele maanden rond hetzelfde niveau duidt alles op een stijging van de vertrouwensindex van 8,6 in juni tot 8,9 in juli”, aldus GfK. De economische verwachtingen staan daarmee op het hoogste niveau in 3 jaar, terwijl de koopbereidheid een fractie toenam. De verwachtingen voor de persoonlijke financiën veranderden de afgelopen weken nauwelijks.

Volgens GfK is het hogere vertrouwen te danken aan het recente besluit van de Europese Centrale Bank om de rente te verlagen. Daardoor hebben veel Duitsers ervoor gekozen om geld uit te geven in plaats van het te sparen. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,