RSS

Obama zet werkgroep op om bijen te redden

ma, jun 23, 2014

Wetenschap en Natuur

President Obama heeft een speciale werkgroep opgezet om de achteruitgang van het aantal honingbijen tegen te gaan. De werkgroep gaat onderzoek doen naar de oorzaken en maatregelen bedenken om bijensterfte tegen te gaan.

Over de hele wereld gaat het aantal honingbijen achteruit. De oorzaak daarvan is nog steeds niet precies achterhaald. Sommige wetenschappers zeggen dat pesticiden met zogeheten neonicotinoïden verantwoordelijk zijn voor de grote sterfte onder bijen. Die pesticiden zouden de bijenverdwijnziekte of colony collapse disorder veroorzaken. Ook ziektes en parasieten zoals de varroa-mijt worden als mogelijke oorzaken genoemd.

Er is 50 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor de redding van de honingbij en andere insecten die belangrijk zijn voor de land- en tuinbouw.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,