RSS

Grote daling Australische CO2-uitstoot

De laatste jaren daalde de Australische CO2-uitstoot nog nooit zo sterk als in 2013.  Volgens de jongste cijfers van de Australische regering werd vorig jaar 538,4 miljoen ton CO2 uitgestoten. Dat is een daling met 0,8 procent ten opzichte van 2012.

Het is al uitzonderlijk dat de uitstoot daalt in Australië. Sinds het begin van de metingen in 1990 vertoonden alleen 2009 en 2010 een daling. Bovendien is de daling van vorig jaar groter dan in die twee jaren.

De daling is vooral opmerkelijk in de elektriciteitssector, waar de uitstoot met 5 procent naar beneden ging. De centrales zijn goed voor een derde van de Australische uitstoot.

De oppositie wijt de daling aan de CO2-taks, die in juli 2012 werd ingevoerd. De huidige regering van premier Tony Abbott heeft het niet zo begrepen op die taks en wil die afschaffen.

“Het belasten van vervuiling werkt”, zegt Christine Milne, leider van de Australische Groenen. “Het wordt tijd dat eerste minister Tony Abbott en milieuminister Greg Hunt stoppen met Australië en de wereld voor te liegen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,