RSS

Tesla wil patenten openbaar maken om sector te stimuleren

wo, jun 11, 2014

Wetenschap en Natuur

Tesla Motors, de eigenzinnige en succesvolle fabrikant van elektrische auto’s, overweegt om een belangrijk patent rond snelle oplaadtechnologie vrij beschikbaar te maken voor andere fabrikanten. Tesla hoopt zo de ontwikkeling van de hele sector te versnellen.

Tesla ontwikkelde met de zogenaamde Supercharger-technologie een belangrijke doorbraak voor de elektrische auto. De technologie maakt het mogelijk een wagen in een half uur zo op te laden dat hij meer dan 270 kilometer kan rijden.

Elon Musk, de bekende oprichter en ceo van Tesla, speelt nu met het idee om het patent vrij te geven zodat ook andere fabrikanten er kosteloos gebruik van kunnen maken. Begin juni zei Musk in een interview op BBC al dat hij wilde nadenken over hoe kan vermijden dat technologische barrières de komst van elektrische wagens vertragen. “We willen geen pad door de jungle vrijmaken om er daarna landmijnen op te leggen”, zei hij.

Gisteren verduidelijkte hij die uitspraak bij de lancering in Groot-Brittannië van het nieuwe Model S, en zei hij expliciet te overwegen om de supercharger-technologie vrij te geven. Het is nog onduidelijk in welke mate andere fabrikanten geïnteresseerd zijn in het patent of overwegen om de technologie toe te passen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,