RSS

Bezoek aan zee maakt gelukkiger en gezonder

De zomer komt eraan! Nog even wachten op een paar stralende dagen en dan trekken we massaal naar de kust. Maar ook bij minder goed weer blijkt een bezoekje aan zee veel op te leveren. Verschillende onderzoeken bevestigen dat buitenlucht ontspant en gelukkiger maakt.

Bij voorkeur zoek je een plek op aan het water, maar beter is het nog naar zee te gaan. Volgens de Quantumgenezing draagt ook de verwondering bij aan meer gezondheid en geluk.

De kust maakt gezonder en gelukkiger. Verschillende recente onderzoeken tonen dit aan. Onderzoekers van de universiteit van Exeter concludeerden dat wie dichter bij de zee leeft meer kans heeft om gezond te zijn. Mensen die kustgebieden bezoeken blijken kalmer en relaxter te zijn dan na een bezoek aan een park.

De Portsmouth University wees vorig jaar op de positieve effecten op het immuunsysteem, huidaandoeningen en je geluksgevoel na het nemen van een duik in zee. Onderzoekers van verschillende universiteiten van de Verenigde Staten, Canada en Duitsland toonden in een gezamenlijke studie aan dat mensen zich vitaler voelen door buitenactiviteiten. Na een bezoekje van 5 minuten in de buitenlucht voelen mensen zich al veel beter dan daarvoor. De aanwezigheid van water heeft nog eens een versterkend effect op dit vitaliteitsgevoel, blijkt uit het onderzoek.

Een mogelijke verklaring voor meer ontspanning en gelukservaringen in de natuur kan gezocht worden in de werking van verwondering. De verbazing over de schoonheid van een natuurlijk landschap, de (zee)wind door onze haren en de geur van bos of zee in onze neus, leiden je razendsnel af van je dagelijkse beslommeringen. Er ontstaat ruimte in je hoofd voor een frisse blik en voor meer creatieve oplossingen.

De theorie van Quantumgenezing van Deepak Chopra legt dan ook een rechtstreeks verband tussen verwondering en gezondheid en geluk: meer verwondering leidt tot een beter lichamelijk en geestelijk welzijn.

De ‘Lessen in VerWonderen aan zee’, een wekelijkse stressreductie training, brengt de vitaliteitsfactoren buitenlucht, zee en verwondering samen in één, wekelijkse, training. De inzichten en kennis, opgedaan als trainer en coach van zo’n 150 mensen met stress- en burnoutklachten, hebben geleid tot deze eenvoudige maar krachtige basistraining. Aristoteles zei het al: ‘Verwondering is het begin van alle wijsheid’.

  • Wanneer: vanaf 20 juni elke vrijdag van 10:00 tot 11:00 uur (behalve 18 juli tot en met 8 augustus).
  • Waar: Noordwijk aan Zee: start- en pauzepunt: Branding Beach Club, Koningin Astrid Boulevard 105.
  • Kosten: € 15,- per sessie, inclusief een kopje koffie/ thee bij Branding Beach Club. € 85,- per 6 sessies.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,