RSS

Dienstensector eurozone groeit sterker

wo, jun 4, 2014

Economie en Ondernemen

De dienstensector in de eurozone heeft in mei een iets sterkere groei laten zien dan een maand eerder. Dat maakte marktonderzoeker Markit woensdag bekend op basis van definitieve cijfers.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam uit op een stand van 53,2, tegen 53,1 in april. Daarmee kwam de groei uit op het hoogste niveau in bijna 3 jaar.

Bij een voorlopige raming werd nog een stand gemeld van 53,5. Economen hadden in doorsnee verwacht dat deze stand gehandhaafd zou worden. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. De index voor de dienstensector in de eurozone laat nu al 10 maanden op rij een stand hoger dan 50 zien.

Index
De samengestelde index van de dienstensector en de industrie in het eurogebied noteerde een stand van 53,5, tegen 54 een maand eerder. De index voor de Duitse dienstensector tekende voor mei een stand op van 56. Bij een voorlopige raming werd een niveau gemeld van 56,4. De index voor de Franse dienstensector kwam uit op 49,1, tegen 49,2 bij een eerdere raming.

Expansie
In Spanje liet de dienstensector vorige maand voor de zevende maand op rij expansie zien met een stand van 55,7. De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse dienstenindustrie tekende een stand op van 51,6. De index voor de Britse dienstensector kwam in mei uit op 58,6, tegen 58,7 in de voorgaande maand. Economen hadden gemiddeld een niveau voorspeld van 58,2. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,