RSS

Uitzendwerk neemt verder toe

wo, mei 28, 2014

Economie en Ondernemen

De groei van het uitzendwerk houdt aan. Het aantal uitzenduren is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,7 procent toegenomen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Het is al het vierde kwartaal op rij dat de hoeveelheid uitzendwerk toeneemt, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

De groei in het eerste kwartaal van dit jaar was wel wat kleiner dan in de vorige drie kwartalen.

Doorgaans vormt een stijging van het aantal uitzenduren de eerste aanzet tot herstel op de arbeidsmarkt. Maar volgens het statistiekbureau wijzen andere cijfers over de arbeidsmarkt daar voorlopig nog niet op. ,,De groei van het uitzendwerk hoeft niet per se tot meer werkgelegenheid te leiden”, stelt het CBS. ,,Op de arbeidsmarkt is ook een trend zichtbaar dat steeds meer vaste banen worden omgezet in flexibele banen.” Wel zit het aantal openstaande vacatures al drie kwartalen op rij in de lift.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Adriana van Schalken:

    Niet alleen het uitzendwerk maar de arbeidsmarkt in zijn algemeen wordt steeds flexibeler. Het aantal mensen dat met een flexcontract of als zzp’er werkt is flink gegroeid.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?