RSS

China verdrievoudigt zonne-energie capaciteit

vr, mei 23, 2014

Wetenschap en Natuur

China stelt zich tot doel om tegen 2017 de huidige capaciteit aan zonne-energie te verdrievoudigen. Het land wil zo de chronische luchtvervuiling aanpakken.

Door het intensieve gebruik van steenkool kampt China met ernstige, chronische luchtvervuiling. Het land is ook de grootste uitstoter van broeikasgassen ter wereld. De Chinese overheid neemt zich daarom voor om tegen 2017 de huidige capaciteit aan zonne-energie te verdrievoudigen tot 70 gigawatt. Dat is meteen ook een verdubbeling van de bestaande doelstelling tegen 2015.

Ook voor andere hernieuwbare energiebronnen zijn en er ambitieuze doelstellingen tegen 2017: 150 gigawatt aan windmolenparken, 11 gigawatt aan biomassa en 330 gigawatt aan waterkrachtcentrales. Op die manier moeten hernieuwbare energiebronnen samen voldoen aan 13 procent van de energievraag.

China werkt al maanden aan maatregelen om de chronische luchtvervuiling in het land aan te pakken. De overheid kwam onder toenemende druk om iets te ondernemen, zeker nadat het industriële noorden vorig jaar maandenlang gebukt ging onder een dikke, gevaarlijke smog.

De machthebbers in het land zijn beducht voor groeiende protesten van de bevolking tegen de vervuiling en de ongebreidelde groei die een zware tol eist van het milieu.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,