RSS

Vrouwen in opmars in Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse politiek

di, mei 20, 2014

Politiek en Samenleving

Ontwikkelingslanden krijgen steeds meer vrouwelijke ministers. De Wereldbank ziet een bemoedigende evolutie sinds 2005.

Vooral in Latijns-Amerika en Afrika ten zuiden van de Sahara krijgen steeds meer vrouwen politieke macht. Het aandeel van vrouwelijke ministers klimt er zelfs boven de 20 procent, 10 procentpunten meer dan andere regio’s met ontwikkelingslanden, zegt de Wereldbank in een rapport.

Landen die eruit springen zijn Cabo Verde, Bolivia, Ecuador, Nicaragua en Zuid-Afrika. Meer dan 40 procent van de ministers zijn er vrouwen.

Dertien landen hebben geen enkele vrouwelijke minister in de regering: de Bahama’s, Belize, Bhutan, Brunei, Guatemala, Libanon, Papoea-Nieuw-Guinea, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, de Salomonseilanden, Oekraïne en Vanuatu. Vijf daarvan zijn hoge-inkomenslanden. Gendergelijkheid is een van acht millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,