RSS

Schitterende batterijoplader op zonne-energie in de vorm van een bonsai boompje

Ontwerpster Vivien Muller heeft een batterijlader op zonne-energie ontworpen in de vorm van een bonsai boompje. De ‘Electree Mini’ is een schitterend stukje eco-design en via Indiegogo probeert Vivien nu de benodigde investering op de halen om de ‘Electree Mini’ te kunnen lanceren.

electree-mini-2

Licht en energie in één.
Voor de vervaardiging van de Electree Mini werd dezelfde technologie gebruikt dan bij zijn grotere voorganger. Het licht wordt opgevangen door flexibele mini-zonnepaneeltjes bevestigd op de ‘takken’ van het Bonsai-boompje.

electree-mini-3

Door de specifieke boomvorm wordt het proces van fotosynthese nagebootst voor maximale opslag. De kleurrijke lantaarn slaat de zonne-energie op in kleine batterijen. Het volledige autonome apparaatje licht ook automatisch op wanneer de duisternis invalt. Wanneer men de lantaarn draait, veranderen de lichtsensoren van kleur.

electree-mini-4

Multifunctioneel en flexibel
De batterijlader omvat een USB-poort en een vlak oppervlak dat dient om je telefoons op te leggen terwijl ze worden opgeladen. De opgeslagen energie kan worden gebruikt om elke dag je telefoons of smartwatches op te laden.

electree-mini-5

De ‘takken’ kunnen bovendien worden verplaatst in verschillende posities voor optimale lichtopvang. Dit alles maakt de Electree Mini tot een multifunctioneel ontworpen design – een prachtige lamp die de ruimte verlicht dankzij zonne-energie en ondertussen je smartphone oplaadt.

electree-mini-6

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,