RSS

De Dalai Lama brengt bezoek aan Nederland

vr, mei 9, 2014

Spiritualiteit

De 78-jarige Dalai Lama is dit weekend in Nederland. Hij is drie dagen in het land en zal lezingen geven in Ahoy in Rotterdam. Maandag brengt hij een bezoek aan de Tweede Kamer. Ook zal minister Frans Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken hem ontvangen.

In Ahoy spreekt de Tibetaanse geestelijk leider ruim 11.000 belangstellenden toe. Onder hen zijn de studenten van het Tibetaans Boeddhistisch Centrum Phunt Sok Choling in Rotterdam-Noord.

Zij verheugen zich op de komst van de Dalai Lama. “Rotterdam is bij uitstek een stad waar zijn boodschap heel mooi in de praktijk zichtbaar is”, zegt Bjorn Dirksen van het Boeddhistische Centrum over de komst van de Dalai Lama naar Rotterdam. “Wat mij juist opvalt aan Rotterdam is dat hier mensen van allerlei verschillende achtergronden bij elkaar wonen, en we hebben een grote muil, om het op z’n Rotterdams te zeggen, maar uiteindelijk zijn we best wel aan elkaar gewend, en ook aan de verschillen. Dus het is terecht dat de Dalai Lama hier komt.”

Boeddhisme is geen religie, kindness is my religion.” Dat is de kernboodschap van de Dalai Lama. Daar zal het zondag volgens de boeddhistische student Bjorn Dirksen vooral over gaan. “Het zal gaan over menselijkheid en hoe we als mensen met elkaar omgaan. In die zin is het heel toegankelijk en inspirerend.”

Tijdens het bezoek aan de Tweede Kamer zal de voorzitter van de commissie voor buitenlandse zaken, Angelien Eijsink (PvdA) een toespraak houden, waarna de Dalai Lama het woord krijgt.

In 2007 en en 2009 was de Dalai Lama ook al in Den Haag. De komst van de geestelijk leider is omstreden: de regering omlijst het bezoek niet met al te veel poespas om China niet voor het hoofd stoten, vanwege de handelsbelangen. China erkent het Tibet niet als onafhankelijk land.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?