RSS

10 adembenemende natuurlijke ‘sprookjestunnels’

De zomer is nabij en we denken wederom aan vakantie naar mooie exotische oorden en steden die verbluffende belevenissen beloven. Maar we vergeten soms dat de mooiste herinneringen worden gecreëerd op bijzondere plekken die nauwelijks zijn aangeroerd door mensen. Doorgaans wanneer we Moeder Aarde simpelweg haar gang laten gaan, kunnen we de mooiste creaties terugvinden waar ze helemaal zelf voor verantwoordelijk is.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan eens deze magische boomoverkappingen en natuurlijke tunnels – gevormd door eeuwenoude bomen, winterharde struiken en kleurrijke bloemen- die men over heel de wereld kan terugvinden. Misschien één van je volgende vakantiebestemmingen?

1. De Blauweregen tunnel – Japan

wisteria-japan
Rond eind april, begin mei veranderen de Kawachi Fuji Tuinen in Kitakyushu (Japan) in een magisch sprookjesland. Tijdens de “Fuji Matsuri,” of “Blauweregen Festival” staat de Japanse blauweregen in volle bloei en creëert zo een prachtige promenade doorheen de tuinen. Blauweregen is een houtachtige slingerplant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie.

2. De Dark Hedges – Ierland

dark-hedges-ierland

Eén van de meest gefotografeerde natuurlijke verschijnselen bevindt zich in Noord-Ierland. De ‘Dark Hedges’ is een rij beukenbomen – geplant in de negentiende eeuw door de familie Stuart – die de toegangsweg naar Gracehill House overdekt, in het verleden bedoeld om de bezoekers te imponeren. Ruim twee eeuwen later zijn we nog steeds onder de indruk van dit natuurwonder!

3. Het Francisco Alvarado Park – Costa Rica

park-francisco-costa-rica

Dit park is niet echt ‘natuurlijk’ te noemen, want de menselijke invloed is hier duidelijk te merken. Toch blijft dit een fascinerende plek om te bezoeken. De verschillende gigantische cipres struiken werden gesnoeid in allerlei, soms ietwat bizarre, vormen en wezens uit een fantasiewereld. Zo kan men o.a. een dinosaurus, een olifant, mythische wezens, grappige gezichten en allerlei apart gevormde bogen onderscheiden die samen te bezichtigen zijn in het sprookjespark.

4. Het Bamboe Pad – Kyoto

bamboo-pad-kyoto
De zen-tuin van de ‘Hemelse Drakentempel’ of ‘Tenryu-ji’ in Kyoto is een ongelooflijk natuurfenomeen. Duizenden bamboebomen vormen samen een lange en kronkelende natuurlijke tunnel dwars doorheen de zen-tuin. Verbazingwekkend genoeg is een deel van de tempel herbouwd geweest nadat die was platgebrand lang geleden, maar de zen-tuin is ongestoord blijven verder groeien sinds de aanplanting ervan.

5. De Laburnum Arch – Wales
laburnum-arch-engeland

In Wales ligt één van de meest spectaculaire en bewonderde tuinen die behoren tot de National Trust, namelijk Bodnant Garden. Deze tuin omvat de Laburnum Arch, een slingerend wandelpad van ongeveer 55 meter lang dat eind mei, begin juni volledig bedekt is met een weelderige en schitterende ‘waterval’ van de lange gele bloemen van de goudenregen.

6. Het Gyeonghwa treinstation – Zuid-Korea

gyeonghwa-station-zuid-korea

Jaarlijks – in april – wordt in Zuid Korea het Kersenbloesemfestival of ‘Jinhae Gunhangje’ georganiseerd. Tijdens dit speciale evenement kan men de duizenden kersenbomen bewonderen doorheen het Chinhae district, maar één van de favorieten is overduidelijk de 800 meter lange rij van kersenbomen die langs beide zijden van het spoor van het Gyeonghwa treinstation loopt.

7. Jacaranda bomen – Zuid-Afrika

jacaranda-zuid-afrika

De hoofstad van Zuid-Afrika, Pretoria, is eveneens bekend als de ’Jacaranda Stad’ omdat men overal langs de straten lange rijen van deze bomen met hun paarse bloesems tegenkomt. Gezien vanaf de nabije heuvels lijkt de stad tijdens de bloeiperiode blauw/paars gekleurd omwille van de vele Jacaranda bomen. De legende vertelt ook dat wanneer een bloem van de Jacaranda boom op je hoofd valt, je zult slagen voor al je examens. De bloeiperiode valt namelijk samen met de eindejaarsexamens van de universiteit van Pretoria.

8. Tunnel van venijnbomen – Engeland

yew-tree-engeland

Er zijn verscheidene tunnels van venijnbomen bekend in Engeland. Eén hiervan bevindt zich in Watlington, Oxfordshire. Volgens de National Trust –een liefdadigheidsinstelling die zich bezighoudt met het behoud van bossen en natuurparken in het Verenigd Koningkrijk – is het vrij ongewoon om venijnbomen te zien groeien op krijtgesteente. Deze specifieke bomen zijn omgebogen tot een tunnel door een aanhoudende zuidwestenwind die van over de open velden waait.

9. Liefdestunnel – Oekraïne

tunnel-of-love-oekraine

Gelegen in Klevan, een stadje in Oekraïne, vindt men, diep in de bossen, een schitterende groene tunnel waardoor een privé-treinspoor loopt dat hout levert aan een nabijgelegen lokale fabriek. Wanneer je door deze prachtige bladerrijke tunnel wandelt, waan je jezelf in een droom of in een scène van de ‘Secret Garden’. Met zijn bijna 3 kilometer lange tunnel is deze ongewone plek in Oost-Europa een populaire trekpleister voor verliefde stelletjes.

10. De Maple tree tunnel – Oregon, Amerika

maple-trees-oregan

In de herfst, wanneer de esdoorns hun bladeren verliezen, is men in St. Louis (Oregon) getuige van een ongelooflijk wondermooi kleurenpalet. De dieprode kleur van de esdoornbladeren vormt een gedenkwaardige tunnel en bladertapijt, een prachtig ontwerp van Moeder Aarde.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?