RSS

De positieve effecten van yoga

Als je veel stress op het werk ondervindt, is yoga misschien een goed idee voor jou. Met yoga is  stress is namelijk eenvoudig te verminderen.

Chronische angst en negatieve emoties eisen vaak haar tol op je gezondheid, deze kosten je veel energie, en het houden je lichaam in een constante staat van stress. De effecten van angst worden vergroot wanneer het lichaam niet voldoende lichaamsbeweging krijgt. De spieren beginnen onder spanning te staan, de geest krijgt geen rust en de ademhaling wordt het grootste gedeelte van de tijd vernauwd.

Er wordt ook gezegd dat yoga je innerlijke kracht aanroept die je in staat stelt om alledaagse angsten, uitdagingen en frustraties te overwinnen. Als je dagelijks aan yoga doet, helpt dit om de ademhaling te reguleren en het lichaam te ontspannen. Door geleidelijk de spanning van de spieren weg te nemen en alle delen van het lichaam en hersenen te zuiveren met vers bloed, zuurstof en andere voedingsstoffen, komen de gevoelens van welzijn weer vrij.

Met name yoga oefeningen voor het hele lichaam, zoals de Zonnegroet zijn heel nuttig, omdat deze je helpen diep en ritmisch adem te halen. Naast deze oefeningen, is de Volledige Ademhalingtechniek ideaal voor mensen die gestrest zijn. Het helpt je om paniekaanvallen te verlichten en je geest tot rust te brengen, en om beter met moeilijke situaties om te gaan. In deze oefening hoef je je simpelweg alleen te concentreren op het geluid van je ademhaling, bij het gelijkmatig in- en uitademen. Het zal je zintuigen doen ontspannen.

Regelmatige oefeningen van volledige ontspanning en meditatie zijn essentieel voor de mens. Yoga helpt je beter te kunnen concentreren op het werk en stelt je weer in contact met je innerlijke bron, wat je helpt bij je gezondheid, en tegelijk je bewustzijn en gevoel van geluk vergroot.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,