RSS

Britse werkloosheid zakt onder 7 procent

wo, apr 16, 2014

Economie en Ondernemen

De werkloosheid in Groot-Brittannië is tot onder de grens van 7 procent gezakt. Dat bleek woensdag uit data van het nationale statistiekbureau.

Het werkloosheidsniveau kwam in de drie maanden tot en met februari uit op 6,9 procent. In de periode van 3 maanden tot en met januari was nog 7,2 procent van de Britse beroepsbevolking werkloos. Economen rekenden in doorsnee op een daling tot 7,1 procent.

Centralebankpresident Mark Carney gaf eerder aan dat er mogelijk aan de Britse rentetarieven zou worden gesleuteld als de werkloosheid onder de 7 procent zou uitkomen. Onlangs vernieuwde de topbestuurder van de Bank of England (BoE), die al tijden het historisch lage tarief hanteert van 0,5 procent, dat plan echter. Carney gaf aan dat de BoE niet direct zal ingrijpen bij een lagere werkloosheid dan het streefniveau.

De aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Groot-Brittannië zakten in maart tot 30.400. In februari was sprake van 37.000 aanvragen. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,