RSS

WTO positiever over wereldhandel

ma, apr 14, 2014

Economie en Ondernemen

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) is positiever gestemd over de groei van de wereldhandel in 2014. De WTO verwacht nu voor dit jaar een groei met 4,7 procent, terwijl eerder werd gerekend op een toename met 4,5 procent. Dat maakte de WTO maandag bekend.

In 2013 nam het wereldhandelsvolume nog met 2,1 procent toe. De voorspelling voor 2014 is gebaseerd op een verwachte groei van de wereldeconomie met 3 procent, aldus de internationale handelsorganisatie. Voor 2015 rekent de WTO op een toename van de internationale handel met 5,3 procent.

,,We kunnen voor 2014 een brede maar beperkte stijging van het wereldhandelsvolume verwachten en verdere consolidatie van deze groei in 2015”, aldus WTO-directeur Roberto Azevêdo. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,