RSS

Griekenland kan verder zonder steun

ma, mrt 31, 2014

Economie en Ondernemen

Griekenland heeft geen derde steunpakket nodig als de economie van het land blijft herstellen. Dat zei minister van Financiën Yannis Stournaras maandag. Dinsdag komen de ministers van Financiën van de eurolanden bijeen om de situatie in Griekenland te bespreken.

Stournaras zei dat het met de verbeterende economische omstandigheden makkelijker wordt voor Griekenland om op de obligatiemarkt kapitaal aan te trekken. Naar verwachting geeft Griekenland nog voor de zomer voor het eerst in jaren een obligatielening uit. ,,Ik denk dat we met het geld uit het tweede pakket en met het economische herstel in onze financiële behoefte kunnen voorzien in het komende jaar”, aldus Stournaras.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zei eerder dit jaar dat na de zomer bekeken wordt of Griekenland verdere steun nodig heeft. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,