RSS

Economisch vertrouwen eurozone verder toegenomen

vr, mrt 28, 2014

Economie en Ondernemen

Het economisch vertrouwen in de eurozone is in maart verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. Vooral consumenten zijn een stuk opgewekter dan een maand geleden.

De index waarmee de commissie het vertrouwen meet, steeg deze maand met 1,2 punt tot 102,4. Economen voorspelden gemiddeld een kleinere stijging van de graadmeter, tot 101,4. Een stand hoger dan 100 geeft aan dat het vertrouwen groter is dan het gemiddelde in de periode van 1990 tot en met 2013.

Van alle eurolanden kende Nederland de sterkste stijging van het vertrouwen bij consumenten en ondernemers, gevolgd door Spanje en Italië. In Duitsland en Frankrijk verbeterde het sentiment het minst.

De toename van het consumentenvertrouwen is de sterkste sinds april 2009. De inwoners van de eurolanden waren vooral positiever gestemd over de toekomstige economische situatie en werkgelegenheid. Het optimisme over de eigen financiële situatie nam ook toe, het vertrouwen bij ondernemers steeg vooral in de dienstensector. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,