RSS

Meloen helpt de bloeddruk verlagen

do, mrt 27, 2014

Gezondheid en Voeding

Mensen die een hoge bloeddruk hebben, doen er goed aan om groenten en fruit te eten die rijk zijn aan kalium.Dit zeggen voedingsexperts van University of Texas Southwestern Medical Center. Vooral meloenen, zoals bijvoorbeeld een cantaloupe of een watermeloen, bevatten veel kalium.

Een kwart meloen bevat 800 tot 900 milligram kalium. Dat is zo’n 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Andere groenten en fruit waar veel kalium in zit zijn: gedroogde abrikozen, avocados, vijgen, kiwi’s, sinaasappels, rozijnen, dadels, bonen, aardappelen, tomaten en grapefruits.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,