RSS

5 goede redenen voor een heerlijke massage

Uit recent onderzoek blijkt wederom dat massages een ontstekingsremmende werking hebben. Amper 10 minuutjes kan al wonderen doen voor het herstel van je lichaam. Toch bevat een massage nog heel wat andere gezondheidsvoordelen. We zetten ze even op een rijtje.

Een massage verlaagt de hoeveelheid cortisol – beter bekend als het stresshormoon – in ons lichaam. Dit resultaat in een positieve geest en een verlaagde broeddruk. Bovendien boost het de neurotransmitters serotonine, die onder andere veel invloed heeft op slaap, zelfvertrouwen en gemoedstoestand, en dopamine, belangrijk voor het ervaren van genot, blijdschap en welzijn.

  • Laat PMS verdwijnen
    Hoewel het wetenschappelijk onderzoek nog niet grootschalig is, zijn er toch al enkel bevindingen die stellen dat massages de vreselijke PMS-symptomen de das kunnen omdoen. Zeg dus maar dag aan dat opgeblazen gevoel en die moodswings.
  • Bestrijdt pijn
    Vooral bij rug- en spierpijn zouden massages de ideale pijnstillers zijn. Uit een onderzoek uit 2011 blijkt dat pijnpatiënten die gemasseerd werden zich beduidend beter voelden en zo ook beter functioneerden. “We ondervonden dat masseren even effectief is als pijnstillers, acupunctuur, oefeningen en yoga”, stelt Dan Cherkin, hoofdonderzoeker.
  • Bevordert slaap
    Ooit al in slaap gevallen op een massagetafel? Dan hoeft niemand je nog te overtuigen dat deze ontspannende activiteit slaap kan bevorderen. Verschillende studies hebben deze link al gelegd en wijten het aan het effect van massages op deltagolven. Deze hersengolven zijn namelijk verbonden aan diepe slaap.
  • Boost je immuunsysteem
    Verschillende onderzoeken (hoewel klein) hebben massages al gekoppeld aan een beter functionerend afweersysteem. In 2010 bijvoorbeeld, ontdekten wetenschappers dat masseren het aantal witte bloedcellen zou verhogen. Meer ‘mankracht’ dus voor onze interne ziektebestrijders.

Dus heren, geen reden meer om te protesteren. Wie bovendien geen inspiratie heeft voor Valentijn en graag een gezonde, uitgeslapen, pijn- en PMS-loze vrouw wilt: masseren is de boodschap! Dus ga die heerlijke massageolie maar alvast halen…

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,