RSS

Economie eurozone groeit sterker dan verwacht

wo, mrt 19, 2014

Economie en Ondernemen

De economische groei in de eurozone is in februari sterker gegroeid dan eerder gedacht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit.

De inkoopmanagersindex voor de euro-economieën steeg vorige maand van 52,9 naar 53,3. Eerder werd een geringe daling, tot 52,7, gemeld. Een stand hoger dan 50 wijst op een toename van de economische activiteit. Die groei heeft volgens Markit nu het hoogste peil in bijna 3 jaar bereikt.

De sterkere groei kwam onder meer door een positievere ontwikkeling van de dienstensector dan eerder werd gedacht. Zo groeide de activiteit onder Duitse dienstverleners sterker dan bij een eerste raming werd ingeschat en viel de krimp in de Franse dienstensector kleiner uit dan gedacht.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,