RSS

Nederlandse export neemt toe

vr, mrt 14, 2014

Economie en Ondernemen

Nederland heeft in januari 0,6 procent meer goederen geëxporteerd dan een jaar eerder. Ook in december vorig jaar groeide de uitvoer licht, met 0,2 procent. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

Het aantal ingevoerde goederen nam in januari met 0,3 procent toe, na een groei van 1,3 procent in december.

De waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 36,1 miljard euro, 1,2 procent minder dan een jaar eerder. De invoerwaarde daalde met 2 procent en kwam uit op 31,8 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg daarmee 4,3 miljard euro.

Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is blij met de cijfers. ,,De stijgende export en de positieve vooruitzichten zijn goed nieuws voor de Nederlandse economie.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,