RSS

Richard Branson benadrukt belang van duurzaam ondernemen

Richard Branson, de spraakmakende ceo van Virgin Group, heeft op zijn blog geschreven dat klimaatsceptici niet langer in de weg moeten lopen. Hij volgt daarmee het voorbeeld van andere ceo’s, zoals Tim Cook van Apple.

De anders immer rustige Cook maakte zich enkele weken geleden boos op aandeelhouders die kritiek hadden op de kosten van milieuvriendelijke ingrepen bij Apple. “Als je me enkel dingen willen laten doen om de winst te verhogen, dan moet je in andere aandelen investeren”, zei hij.

“Tim gaf aan dat duurzaam zakendoen het bedrijf uiteindelijk vooruit kan helpen”, schrijft Branson. “Dat is iets waar wij ook sterk in geloven. We steunen hem voluit.”

Meer bedrijven zouden dat voorbeeld moeten volgen, zegt Branson. “Terwijl Tim de sceptici vraagt hun aandelen te verkopen, zou ik erop willen aandringen dat ze gewoon niet langer in de weg lopen.”

Branson is al langer een groot voorstander van duurzame energie. Onlangs nog lanceerde hij plannen om de Caraïben vrij te maken van dieselgeneratoren en voluit te laten kiezen voor hernieuwbare energiebronnen als zon en wind.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,