RSS

Greenpeace wil Procter & Gamble aanpakken. En jij kan meehelpen.

Badderen, scheren en smeren: jezelf verzorgen is fijn. Maar gebruik je de producten van Procter & Gamble, dan wordt het een minder frisse zaak. Deze multinational gebruikt palmolie waarvoor het regenwoud van Indonesië wordt verwoest, het leefgebied van de laatste 400 Sumatraanse tijgers.

Elke keer als jij bijvoorbeeld je haarbos met Head & Shoulders wast, of je scheert met Gillette, draag je onbewust bij aan het uitsterven van deze diersoort. Kom daarom nu met Greenpeace in actie. Stuur een protestmail naar Alan Lafley, directeur van Procter & Gamble, en vraag hem om tijger- en regenwoudvriendelijke producten.

Stuur nu de protestmail

Leefgebied
De prachtige regenwouden van Indonesië zijn het thuis van honderdduizenden mensen die er hun voedsel en medicijnen vinden. Het is ook het leefgebied van talloze dieren zoals orang-oetans, boomkangeroes, dwergolifanten, vogels en, niet te vergeten, de 400 laatste Sumatraanse tijgers. Maar elk uur wordt een stuk eeuwenoud woud zo groot als 100 voetbalvelden verwoest om plaats te maken voor onder andere oliepalmplantages.

Vraag om tijger- en regenwoudvriendelijke producten
De olie van deze plantages gebruikt Procter & Gamble gebruikt in zijn verzorgingsproducten zoals Gillette, Pampers, Olaz, Dreft en Oral-B. Dat moet en kán anders. Het is namelijk mogelijk palmolie te verbouwen zonder dat het regenwoud vernietigd wordt. Samen met jou kunnen we Procter & Gamble ervan overtuigen palmolie te kopen waar niemand onder te lijden heeft. Stuur daarom nu een protestmail naar Alan Lafley, directeur van Procter & Gamble, en vraag om tijger- en regenwoudvriendelijke producten.

Bossen zijn van levensbelang
Bossen zijn niet alleen prachtig, maar ook van levensbelang voor een gezond klimaat. Maar doordat bomen massaal worden gekapt, verdwijnen ecosystemen én raken veel mensen en dieren hun leefomgeving kwijt. Ook komen er door die kap grote hoeveelheden CO2 vrij. Greenpeace wil dat uiterlijk in 2015 de ontbossing in de laatste tropische regenwouden in Indonesië, de Amazone en Congo is gestopt. En in 2020 wereldwijd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,