RSS

Groei Duitse economie versnelt

vr, feb 14, 2014

Economie en Ondernemen

De Duitse economie, de grootste van Europa, is in het vierde kwartaal van 2013 met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande periode. Dat maakte het Duitse federale bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

De groei valt daarmee iets sterker uit dan verwacht. Economen hadden in doorsnee voorspeld dat het Duitse bruto binnenlands product (bbp) met 0,3 procent zou toenemen, net als in het derde kwartaal.

Bij een voorlopige raming in januari rekende het statistiekbureau nog op een groei van 0,25 procent in het vierde kwartaal.

Export
Volgens het statistiekbureau werd de groei afgelopen kwartaal aangejaagd door de sterke Duitse export, die een zwakkere binnenlandse vraag compenseerde. De uitgaven van de overheid stagneerden, maar bij de private consumptie was een daling te zien. Er werd wel meer geïnvesteerd door bedrijven in uitrusting en constructie.

Over heel 2013 was sprake van een groei van het Duitse bbp met 0,4 procent. De Duitse regering maakte deze week bekend voor 2014 een groei te verwachten van 1,8 procent en 2 procent in 2015. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,