RSS

Duitsland verwacht dit jaar recordaantal banen

wo, feb 12, 2014

Economie en Ondernemen

De werkgelegenheid in Duitsland stijgt dit jaar dankzij het herstel van de economie tot een recordniveau. Dat blijkt uit prognoses die de Duitse regering woensdag heeft gepresenteerd.

De regering verwacht dat het aantal personen met een betaalde baan dit jaar met zo’n 240.000 toeneemt tot het recordniveau van 42,1 miljoen. De werkloosheid zakt daarbij licht, van 6,9 naar 6,8 procent van de beroepsbevolking. Volgend jaar zwakt de banengroei naar verwachting iets af en stabiliseert de werkloosheid in Europa’s grootste economie.

Sterke arbeidsmarkt
De sterke arbeidsmarkt stuwt ook de uitgaven van consumenten, die op hun beurt daardoor een flinke bijdrage leveren aan de economische groei. De consumptie stijgt dit jaar naar verwachting met ruim 1 procent, mede dankzij een bruto loonstijging van bijna 3 procent. De binnenlandse vraag wordt verder vooruit geholpen door bedrijven, die volgens de regering dit jaar 4 procent meer in nieuwe machines investeren dan in 2013.

Positiever
De Duitse regering verwacht dat de economische groei dit jaar aantrekt tot 1,8 procent, tegen 0,4 procent vorig jaar. Daarmee is de regering, zoals eerder deze week in de Duitse media al werd gemeld, positiever dan voorheen. Voor 2015 wordt op een plus van 2 procent gerekend.

De export van Duitsland groeit dit jaar naar verwachting met 4 procent, terwijl de import met 5 procent toeneemt. Door die ontwikkeling zal het handelsoverschot van Duitsland, dat veruit het grootste is van alle eurolanden, slinken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,