RSS

Nieuw duikmasker transformeert duikers in vissen. Inclusief kieuwen.

De Zuid-Koreaanse ontwerper Jeabyun Yeon heeft een conceptueel lichtgewicht ademautomaat ontworpen dat ervoor zorgt dat duikers onderwater kunnen ademen zonder zuurstofflessen.

scuba-mask-3

Het ‘masker’, Triton genoemd, bestaat uit een vertakking van twee armen die dienen als een soort van ‘kieuwen’ die zuurstof onttrekken aan het water en adembare lucht toedienen rechtstreeks in de longen van de duiker.  In plaats van het meesleuren van een zware duikersuitrusting, zouden zwemmers gewoon kunnen duiken door te bijten op een plastic mondstuk.

scuba-mask-4

Hoe werkt het?
Het ademautomaat is bedekt met plastic ‘schubben’ waardoor water via kleine gaatjes binnensijpelt. Vervolgens gaat het water een kamertje binnen waar het zuurstofgas wordt gescheiden van het vloeibare water.  De interne filter van de Triton gebruikt fijne draden, met gaatjes kleiner dan watermolecules, zodat enkel de lucht erdoor kan. Het zuurstof wordt dan samengeperst en opgeslagen in een mini-reservoir.  Het ademautomaat wordt aangedreven door een ongelooflijk minuscule, eenvoudig oplaadbare micro-batterij.

scuba-mask-5

Voorlopig is het ontwerp enkel een concept, maar Yeon hoopt dat het in de toekomst een commercieel product zal worden dat de ingewikkelde apparatuur van het scuba duiken kan vervangen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!