RSS

India verbreekt alle records op het gebied van zonne-energie

di, feb 4, 2014

Wetenschap en Natuur

India plant de bouw van een gigantisch zonnepark van maar liefst 4.000 megawatt in Rajasthan. Eens klaar, zal het park veel groter zijn dan eender welke andere zonne-installatie ter wereld.

De helft van de Indiase elektriciteitsproductie komt momenteel nog van steenkool, maar daar moet binnenkort verandering in komen.

India heeft een enorm potentieel aan zonne-energie, en het land wil daar werk van maken. De Indiase ministeries van Hernieuwbare Energie, van Openbare Ondernemingen en van Energie hebben de handen ineengeslagen voor wat ze het “ultra mega zonnekrachtproject” noemen.

4.000 megawatt
Die naam is niet eens overdreven: met 4.000 megawatt wordt het veruit het grootste zonnepark ter wereld, verspreid over een oppervlakte van 76 vierkante kilometer. In een eerste fase zal 1.000 megawatt opgewekt worden. Eens het park op volle kracht draait, over zeven of acht jaar, zal het de Indiase uitstoot met meer dan 4 miljoen ton per jaar verminderen.

“De samenwerkingsovereenkomst moet nog door het kabinet goedgekeurd worden, en dan kan het snel gaan”, zegt minister van Openbare Ondernemingen Praful Patel in de Indiase krant The Hindu. “De site is er al, en de basisinfrastructuur zoals wegen is er beschikbaar. We hopen dat we na goedkeuring meteen aan de slag kunnen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,