RSS

Economisch herstel eurozone wint vaart

do, jan 23, 2014

Economie en Ondernemen

De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in januari verder toegenomen. Dat meldde onderzoeksbureau Markit donderdag op basis van een voorlopige raming.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in het eurogebied kwam uit op 53,9, tegen 52,7 een maand eerder. Economen hadden gemiddeld een stand verwacht van 53. Een niveau van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de eurozone noteerde een niveau van 51,9, tegen 51 in de voorgaande maand. Hier werd in doorsnee een stand voorspeld van 51,4.

De samengestelde inkoopmanagersindex kwam uit op 53,2, van 52,1 in december. Hier werd in doorsnee een stand van 52,5 verwacht.

De index voor de Duitse industrie bereikte in januari met een niveau van 56,3 het hoogste punt sinds mei 2011. De index voor de Franse industrie noteerde een stand van 48,8, tegen 47 een maand eerder.

De meevallende cijfers over de industrie en de dienstensector geven aan dat het economisch herstel in de eurozone aan vaart wint. De Europese Centrale Bank (ECB) voorspelt voor 2014 een groei van de economie van het eurogebied met 1,1 procent en met 1,5 procent in 2015. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?