RSS

Knuffelen is beste ochtendgymnastiek

Ochtendmens of niet, wie de dag begint met een stevige knuffel, blijft langer fit. Wat een dosis ochtendgymnastiek doet, kan met knuffelen ook. De bloedsomloop wordt op een gezonde manier geactiveerd: niet te snel en niet te traag. 

Ochtendstress, nerveuze gedachten over alles wat nog gedaan moeten worden, smelten als sneeuw voor de zon. Het hart en de ademhalingsorganen worden extra aan het werk gezet. Ook de lever krijgt een extra impuls.

Professor Edward Mawry uit Los Angeles deed onderzoek onder vijftig paren. Bij de duo’s doe regelmatig ‘s ochtends met knuffelen begonnen, werden ook normale cholesterol- en bloeddrukwaarden gemeten. Bovendien bleek het prestatievermogen verbeterd te zijn.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,