RSS

Een superkleine mini windmolen om je smartphone mee op te laden

Als het van de Amerikaanse onderzoekers Smitha Rao en J.C. Chiao afhangt, zal een mini-windmolen van amper 1,8 millimeter spanwijdte straks in staat zijn om je mobiele telefoon op te laden.

Op vraag van het Taiwanese technologiebedrijf WinMems ontwikkelden de twee mini-windmolens in een extreem sterke nikkellegering die je op de hoes van je smartphone kan aanbrengen en die in staat moeten zijn om de klassieke oplader te vervangen.

Door de telefoon met het hoesje simpelweg in de wind te houden of ermee door de lucht te zwaaien wordt de nodige elektriciteit gegenereerd om de batterij op te laden. WinMems onderzoekt momenteel de commerciële haalbaarheid van de uitvinding.

 

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,