RSS

Windenergie levert in Spanje al 21% van de totale stroomproductie. CO2 uitstoot daalt 23%.

In Spanje is windenergie vorig jaar voor het eerst de grootste bron van elektriciteitsproductie geworden. Turbines leverden meer dan een vijfde van alle stroom in het land.

Uit een rapport van de Spaanse netwerkbeheerder Red Electrica de España (REE) blijkt dat windenergie “voor het eerst aan het grootste aandeel van de jaarlijkse vraag tegemoet kwam”. Windmolens produceerden in 2013 samen bijna 54 gigawattuur, een stijging met 12 procent tegenover 2012.  Ze voldeden daarmee aan 21,1 procent van de vraag, nipt meer dan kernenergie met 20 procent.

Ook andere duurzame energiebronnen hebben een sterk jaar achter de rug. Dankzij overvloedige neerslag deed ook waterkracht het bijzonder goed met een productie van meer dan 32 gigawatt – 16 procent meer dan gemiddeld.

De goede prestaties van de duurzame energie sector hebben mee mogelijk gemaakt dat de Spaanse uitstoot van broeikasgassen 23,1 procent is gedaald.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,