RSS

Busvervoer in heel Breda elektrisch

vr, jan 10, 2014

Wetenschap en Natuur

Vanaf 2015 rijden in Breda alle stadsbussen elektrisch. De Brabantse stad is daarmee de eerste stad in Europa. Dat is de uitkomst van een aanbestedingsprocedure van de provincie Noord-Brabant.

Begin dit jaar deed Veolia al enkele praktische testen met verschillende typen bussen. Sinds 2013 rijdt het bedrijf stadsdiensten met twee hybride bussen.

Pilot elektrisch vervoer
Daarnaast worden de werkzaamheden rond de opzet voor nieuwe praktijkproeven op andere locaties in Brabant voor elektrisch vervoer doorgezet. De provincie gaat met vervoerders in gesprek hoe deze proeven precies vorm gaan krijgen. Met deze praktijkproeven doet de provincie kennis op van innovatieve technieken voor schoon en stil vervoer, samen met vervoerders en het bedrijfsleven.

Halfuurdienst
In Breda blijft er minimaal een halfuurdienst rijden, en wordt de frequentie op lijnen waar veel vraag naar is verhoogd vergeleken met de huidige dienstregeling. Dit geldt ook voor de overige steden ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Bergen op Zoom en Roosendaal.

Overgang
Voor de reizigers verandert er het komende jaar nog niets. De vervoerders gaan nu aan de slag met het uitwerken van de geboden lijnen en het opstellen van een nieuwe dienstregeling. De overgang naar de nieuwe concessie gaat in op 14 december 2014 en wordt door de vervoerders in goed overleg met de provincie en betrokken partijen gerealiseerd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Tramplus:

    En het vrachtvervoer dieselt gewoon door. Incl. fijnstof. Een tram kan beide vervoerssoorten behappen.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?