RSS

Zonnepanelen op dak Amsterdam ArenA

wo, jan 8, 2014

Wetenschap en Natuur

Energiebedrijf Nuon, bouwbedrijf BAM en ingenieursbureau Arcadis gaan de Amsterdam ArenA voorzien van een zonnedak, dat met een oppervlakte van 7000 vierkante meter het op één na grootste van Nederland wordt. Dat maakte het voetbalstadion woensdag bekend.

De zonnepanelen worden over de gehele omtrek van het stadion geplaatst op de dakrand en kunnen jaarlijks zo’n 930.000 kilowattuur aan stroom opwekken. Dat komt neer op 10 procent van het huidige elektriciteitsverbruik van de Amsterdam ArenA.

Met de plaatsing is een investering van 1,6 miljoen euro gemoeid. De gemeente Amsterdam levert vanuit het Amsterdams Klimaat- en Energiefonds, waarin zij een deel van de opbrengst van de verkoop van haar aandelen Nuon heeft ondergebracht, een bijdrage aan de financiering.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?