RSS

Verkoop elektrische auto’s in VS vorig jaar verdubbeld

wo, jan 8, 2014

Wetenschap en Natuur

De verkoop van elektrische voertuigen in de VS is vorig jaar bijna verdubbeld. Vooral de volledig elektrische wagens doen het uitstekend.

Volgens WardsAuto, dat gegevens verzamelt over de auto-industrie, werden vorig jaar 96.000 elektrische auto’s verkocht in de VS. Dat is een stijging met 84 procent in vergelijking met het jaar voordien.

De hybride en volledig elektrische voertuigen nemen ongeveer elk de helft van die verkoop voor hun rekening. Maar de grootste stijging komt van de volledig elektrische wagens. Die gingen er met 241 procent op vooruit.

Tesla en Nissan
Die stijging is vooral te danken aan de Model S, de luxewagen van Tesla Motors die midden 2012 op de markt kwam, en de Leaf van Nissan. Vorig jaar werden 18.800 stuks van de Model S en 22.610 van de Leaf verkocht in de VS.

De verkoop van hybride wagens steeg met 27 procent. Het gaat hier om hybride wagens waarvan de batterij aan een oplaadstation kan worden geladen, dus niet de klassieke hybrides die via de motor worden geladen; die gingen er met 15 procent op vooruit, naar een totaal van 489.000.

Goedkoper en beter
Volgens WardsAuto is de forse groei van de verkoop van elektrische voertuigen te danken aan de sterke prijsdalingen. Omdat bepaalde modellen niet verkochten, gingen de prijzen omlaag. De Leaf bijvoorbeeld werd 18 procent goedkoper: het basismodel kost nu 28.800 dollar (21.150 euro). Ook het aantal laadstations is toegenomen, net zoals de laadtijd, de levensduur en het bereik van de batterij.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?