RSS

Britse universiteit geeft gratis onlinecursus over klimaat

di, jan 7, 2014

Wetenschap en Natuur

De cursus wil een interdisciplinaire inleiding geven op het complexe probleem van de klimaatverandering. Experts van de universiteit en partnerorganisaties hebben het acht weken lang over de wetenschap van de klimaatverandering, de risico’s die de klimaatveranderingen met zich meebrengen en de beschikbare oplossingen om de risico’s te verkleinen.

Climate change: challenges and solutions belooft een evenwicht tussen “het ‘slechte nieuws’ over de impact van de klimaatverandering op natuurlijke en menselijke systemen en het ‘goede nieuws’ over potentiële oplossingen. Deze oplossingen kunnen de gevaarlijkste klimaatveranderingen vermijden en de weerbaarheid van samenlevingen en ecosystemen verhogen tegen de klimaatveranderingen die niet kunnen worden vermeden”, kondigt de website van de Britse universiteit aan.

Bovendien plaatsen de experts “de huidige door de mens veroorzaakte klimaatverandering in de context van vroegere natuurlijke klimaatvariabiliteit.”

Studenten zijn per week drie uur bezig met de cursus, via audio- en video-opnames en artikels. Ze kunnen online commentaar leveren en vragen stellen.

De onlinecursus, die op 13 januari start, mikt op de eerste plaats op beginnende universiteitsstudenten maar iedereen kan zich inschrijven. Er is geen ervaring of voorkennis vereist.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?