RSS

Warren Buffet investeert miljard in windenergie

Superinvesteerder Warren Buffet heeft voor ongeveer een miljard dollar aan windmolens besteld bij Siemens. De enorme investering wijst er op dat windenergie steeds concurrerender wordt tegenover fossiele brandstoffen.

MidAmerican Energy Holdings, een onderdeel van Buffets holding Berkshire Hathaway, heeft in totaal 448 windmolens besteld bij de Duitse constructeur Siemens. De turbines zijn goed voor een gezamenlijk capaciteit van 1050 megawatt.

Ze zijn bestemd voor vijf windmolenparken in het Amerikaanse Iowa, waar windkracht nu al de goedkoopste bron van energie is, en moeten tegen 2015 operationeel zijn.

De aankoop is de grootste ooit voor windmolens op land. De beslissing is een teken dat het goedkopere materieel hernieuwbare energie veel aantrekkelijker maakt en de kloof met fossiele brandstoffen verkleint. De prijs van windmolens is sinds 2009 met 26 procent gedaald, en windenergie is nu ook winstgevend zonder subsidies.

“Als het Congres alle subsidies aan alle energiesectoren zou afschaffen, zou windenergie op eigen kracht kunnen concurreren”, zei Tom Kiernan van de Amerikaanse Vereniging voor Windenergie in een reactie op de aankoop.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. kees van wuyckhuyse:

    Ik heb ook begrepen dat hij naast deze mooie investering in hernieuwbare energie helaas ook 3 miljard heeft geïnvesteerd in fossiele energie…Dat is dan jammer maar het laat wel zien dat hernieuwbaar de toekomst heeft.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?