RSS

Duitse export stijgt onverwacht

ma, dec 9, 2013

Economie en Ondernemen

De Duitse export is in oktober met 0,2 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Duitse federale bureau voor de statistiek maandag bekend. Economen hadden gemiddeld op een exportdaling gerekend van 0,5 procent.

In september ging de export met 1,7 procent omhoog. De Duitse import steeg in oktober met 2,9 procent, terwijl in doorsnee een stijging met 1,1 procent was voorspeld. In september was er nog sprake van een afname van de invoer met 1,9 procent.

De export nam, vergeleken met dezelfde maand een jaar geleden, in oktober op jaarbasis met 0,6 procent toe tot een record van 99,1 miljard euro. De import zakte met 1,6 procent tot 81,2 miljard euro. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?