RSS

Amerikaanse overheid verdrievoudigt gebruik duurzame energie

De Amerikaanse president Barack Obama draagt zijn regering op om het gebruik van duurzame energie bijna te verdrievoudigen tegen 2020. De overheid moet het goede voorbeeld geven, klinkt het.

Diensten van de federale overheid moesten tot nu toe 7,5 procent van hun energie uit duurzame bronnen halen. Met een presidentieel bevel trekt Obama die doelstelling op naar 10 procent tegen 2015 en zelfs 20 procent tegen 2020. Duurzame energie maakt de VS onafhankelijker en schoner, is cruciaal in de strijd tegen de klimaatverandering en leidt tot duizenden nieuwe banen, klinkt het.

Het presidentiële bevel geldt voor alle overheidsdiensten. Sommige diensten hadden al eigen doelstellingen ontwikkeld. De strijdkrachten bijvoorbeeld hadden al op eigen houtje beslist zelf een kwart van hun energie uit hernieuwbare bronnen te halen, weliswaar tegen 2025.

Goede voorbeeld
De federale overheid is de grootste energievreter in het land, en moet het goede voorbeeld geven, zegt Obama. De Amerikaanse regering is goed voor bijna een half miljoen gebouwen, 600.000 voertuigen en een aankoopbeleid van meer dan 500 miljard dollar per jaar aan goederen en diensten.

Milieuverenigingen zoals de Sierra Club, de grootste in de VS, zijn blij met de aankondiging. “Schone, veilige energiebronnen zoals wind- en zonne-energie creëren nu al miljoenen banen en zorgen voor de energie van miljoenen Amerikaanse huizen en bedrijven. Ze hebben het potentieel om 100 procent van onze economie van energie te voorzien”, zegt voorzitter Michael Brune. “De aankondiging van de president vandaag brengt ons een stap dichter bij dat potentieel, en bij een meer gezonde en veilige toekomst voor onze kinderen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?